Zijn jouw vetzuren in balans?

ZIJN JOUW VETZUREN IN BALANS?

weet jij of jouw vetzuren in balans zijn?

Door de industriële revolutie die we de afgelopen jaren doorgemaakt hebben is heel veel veranderd, we kunnen overal heen wanneer we maar willen. De hele wereld is binnen handbereik.
Alles wat je wilt weten kan je binnen secondes opzoeken.

Maar ook onze voeding is veranderd.
Er is nog nooit zo veel kennis geweest over wat wel en niet goed is voor je lichaam.
Ondertussen is onze voeding nog nooit zo slecht geweest!

De fastfoodketens en afhaal zaken hebben nog nooit zulke goede zaken gedraaid.
Zelf koken is een luxe die veel mensen zich niet meer veroorloven.
Tel hierbij op de geringe hoeveelheid beweging die we hebben ten gevolgen van een zittend beroep, de auto of openbaar vervoer. Je zal begrijpen dat we op weg zijn naar een internationale ramp.
Heel veel mensen, ook jongeren hebben een verhoogd risico op hart en vaatziekten en suikerziekte.

 

school-vissen-1

Gelukkig zijn we ons hier steeds meer van bewust!
Alleen de oorzaak is nog steeds niet bij iedereen bekend.
Als tegen beweging op de industriële revolutie hoop ik nu op een gezondheidsrevolutie.

Waarschijnlijk heb je recent de kreet essentiële vetzuren horen vallen. Maar wat zijn dit nu eigenlijk en hoe essentieel zijn ze voor ons lichaam? Je leest op etiketten vaak “bevat essentiële vetzuren” of “bevat Omega 3 of Omega 6”, maar weet jij precies wat dit voor voedingsstoffen zijn?

Essentiële vetzuren zijn voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft maar zelf niet aan kan maken. We krijgen de essentiële vetzuren die we nodig hebben via verschillende voedselbronnen binnen. Omega 3 en Omega 6 zijn twee verschillende types vetzuren. Omega 3 zit in visolie en plantaardige oliën, terwijl Omega 6 in plantaardige olie gevonden wordt. Omega 9 is weer een ander essentieel vetzuur. Het lichaam kan dit zelf produceren na inname van Omega 3 en Omega 6. Omega 9 kan ook uit plantaardige olie verkregen worden. In Noord-Europese landen lijden veel mensen aan slopende ziektes zoals hartziektes, kanker, artritis of astma. Ook zien we vaker afwijkingen in de werking van de hersenen. Voorbeelden hiervan zijn depressie of ADHD/ADD wat tegenwoordig bij kinderen te vaak voorkomt.

Hoe goed zijn nu deze essentiële vetzuren voor je?
Essentiële vetzuren zijn onmisbaar bij vele lichaamsfuncties. Ze spelen bijvoorbeeld een grote rol bij de vorming van gezonde celmembranen en bij een goede cognitieve ontwikkeling en functioneren van ons brein en het zenuwstelsel. Ze zijn ook onderdeel van de productie van hormonen en voor een goede werking van schildklier en bijnieren.

Essentiële vetzuren helpen ook bij het reguleren van onze bloeddruk en het functioneren van lever en immuunsysteem. Het is dus van het groot belang dat jouw lichaam een perfecte omega 3 / 6 balans heeft.

Essentiële vetzuren zorgen ook voor transport en afbraak van cholesterol in ons lichaam. Omdat ze de opbouw van cholesterol verhinderen wordt de kans op hartziekten kleiner. Daarnaast zijn ze geweldige voeding voor onze huid en haar.

Bijvoorbeeld door hormonen of de huid die vaak al jaren lang ‘ondervoed’ wordt waardoor er de mogelijkheid is dat er huidproblemen als eczeem of psoriasis ontstaan. Heftig jeuk en rode vlekken. Onze omega’s zorgen voor de juiste voeding van onder andere de huid.

Hormonen en essentiële vetzuren zijn geliefden van elkaar. Veel vrouwen lijden hun hele leven onder de menstruele cyclus. Bij inname op maat van de juiste vetzuren zal dit fors afnemen. Belangrijk punt is dat de essentiële vetzuren voldoende worden ingenomen. Er is veel rommel op de markt zorg dus daarom dat als je dit supplement gaat gebruiken dat je een zuiver supplement gebruikt.

Verder is het onontbeerlijk om te supplementeren op het juiste gewicht en niet een algemene dosis te nemen. We zijn ten slotte allemaal uniek!

Ben jij in balans?

Wist je dat 95% van de Nederlanders uit balans is door de verkeerde omega 3 omega 6 verhouding! Laat je balans testen en zorg dat je terug komt in balans. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Wil je weten of jij in balans bent?

  • 0641406825

  • Zandbank 92, 8224ZG, Lelystad

  • info@zustervandetoekomst.nl

OVER ZUSTER VAN DE TOEKOMST

Uw zuster van de toekomst is Sandra. Als coach en orthomoleculair therapeut heeft zij meer inzicht in de mens als geheel. Ze legt niet alleen de focus op de lichamelijke gezondheid, maar ook de mentale, geestelijke en spirituele gezondheid pakt ze aan.

Haar missie in het leven is om zoveel mogelijk mensen te helpen naar een gezond leven, een gezonde leefstijl. Zowel op lichamelijk, geestelijk, mentaal en spiritueel niveau.